2018 03 22 21h25 11

Jeugdwerking van de Gavertrimmers beloond

Begin deze maand werd onze joggingclub Gavertrimmers gehuldigd door Stad Harelbeke als sportverdienstelijke club van Harelbeke. Onze club ging in 2014 van start met een jeugdwerking met als doel om de jeugd op recreatieve wijze te laten genieten van de loopstart. 

Op drie jaar tijd groeiden we dankzij de inspanning van de jeugdtrainers en -trainsters en onder de coördinatie van o.m. Frederic Creupelandt en Jimmy Waelkens uit tot meer dan 100 jeugdlopers. De voorbije jaren nam de jeugd deel aan zowel wegwedstrijden, waaronder het loopcriterium van Harelbeke, veldcrossen van de Vrije Sporters en pistemeetings waar we op provinciaal niveau veel podiumplaatsen behaalden.

Eind 2017 kregen de trainers bovendien de Multimove-erkenning, een programma dat gericht is op 3 tot 8-jarigen en een waaier aan bewegingskansen biedt. Dit jaar haalde onze werking ook voor het eerst het gouden I-label. De vorige twee jaren kregen ze een zilveren label. Deze zomer zal voor de jeugd bovendien ook een zomerkamp georganiseerd worden. 

Het bestuur wil dan ook alle jeugdtrainers- en trainsters, jeugdlopers, ouders en sympathisanten danken voor de vele inspanningen van de voorbije jaren.