53179936 2140597842701507 7963756591063236608 n

E3 Gavercross: lekkerlijk genieten geblazen

 

Afgelopen zondag 10 maart organiseerden de Gavertrimmers voor de 4de keer de E3 Gavercross, ditmaal herdoopt tot de E3 Binckbank Gavercross. Het KMI had een winderig weekend beloofd met codes geel en oranje en dat mochten onze medewerkers al ervaren bij de parcoursopbouw de zaterdagmiddag (met nadars die liever wat gingen liggen).

Zondagmorgen werd een extra tandje bijgestoken door onze medewerkers om opnieuw een mooie veldloop aan te bieden. Terwijl carnavalstoeten afgeblazen werden, parken afgesloten waren, voetbaltrainingen afgelast werden en het treinverkeer overal in de knoop lag, werd al vlug beslist om groen licht te geven voor de cross. Na een inspectie van de scheidsrechters van de Vrije Sporters moest het parcours gewijzigd worden om risico’s te vermijden en werd ronde C geschrapt.

De jongste atleten, de kuikentjes, konden stipt van start gaan om 14u en tegen dat de heren veteranen hun wedstrijd afwerkt hadden, was al een mooie regenvlaag en zelfs een hagelslag de revue gepasseerd. Maar het weer kon de pret niet bederven, ondanks dat de windgoden Boreas, Eurus, Notus en Zephyros zondagmiddag hun picknick hielden in de Gavers. Nogmaals een bewijs dat een loper zich niet laat kennen! Supporters, lopers, vrijwilligers en de organisatie beleefden een hele leuke middag. Onze club zag 34 Gavertrimmers aankomen in de reeksen en in totaal telden we maar liefst 493 deelnemers aan de Gavercross. We willen dan ook onze sponsors bedanken die dit alles mogelijk maakten zoals de E3-Binkbanckorganisatie, Bel&Bo, voetbalclubs KV Kortrijk, Agristo, Ranson, Virginie Sabbe, Unilin en GTV.

We kijken nu al met verlangen uit om in 2020 een 'specialleke' te doen voor onze vijfde editie !