De Gavertrimmers zagen het levenslicht in oktober 1986 met als doel om joggers en lopers van Harelbeke en omgeving samen te brengen. Onze club bestaat ondertussen uit iets meer dan 200 leden en is lid van Sporta en van de de West-Vlaamse Vrijetijdsatletiekvereniging (Vrije Sporters). 
Bij de Gavertrimmers ligt de nadruk op het recreatief lopen. U kan op verschillende momenten per week deelnemen aan groepslopen:
- De woensdagavond (om 18.30 u) en de zondagmorgen (8.30 u) wordt er getraind in de Gavers (afspraak aan de sporthal).
- Op dinsdag, donderdag en zaterdagmorgen wordt er om 8.30 u afgesproken op parking Noord van de Gavers (kant Stasegemsesteenweg). De nadruk ligt dan vooral op traag lopen!
- Op maandag en vrijdagmorgen wordt er om 8.30 u op diezelfde parking afgesproken om te wandelen.


De uitvalsbasis is de sporthal “De Dageraad”, waar kleedkamers en douches ter beschikking zijn.

Onze club organiseert ook elk jaar een aantal activiteiten zoals onze clubwedstrijd "Tiegem - Harelbeke" over een afstand van 14,6 km, het verrassingsfeest in september, de E3-Gavercross, bedrijfsbezoeken, frietkotevenement, … om maar enkele van onze activiteiten op te noemen.

Sedert september 2014 hebben we ook een eigen jeugdwerking met gediplomeerde trainers die de jeugd elke dinsdag of donderdag trainen.

Onze leden nemen vaak deel aan joggings, veldlopen of marathons. Hierbij kan eenvormigheid en herkenning leuk zijn, vandaar onze opvallende loopuitrusting in geel, rood en zwart.
De Gavertrimmers zijn dan ook jaarlijks talrijk vertegenwoordigd op gekende wedstrijden in de regio zoals Rapper dan een Ezel in Kuurne, Stasegem Loopt of de Kerstcorrida van Deerlijk.

Aansluiten bij de Gavertrimmers kan voor een kleine bijdrage van amper 50 € per jaar inclusief verzekering.zie hoe lid worden